Productie van Urban Goddess

Urban Goddess yoga kleding maakt al haar yogakleding met hart voor mens en natuur en willen hierom ook een eerlijke en biologische productie van onze producten. We werken het meest met onze vaste partner in Turkije, waar we al jaren mee werken.

Alleen biologisch gecertificeerde stoffen

Wij gebruiken alleen biologisch gecertificeerde en duurzame stoffen voor onze productie. Dit garandeert dat de stoffen zijn gemaakt zonder gevaar voor mensen. Dit betekent goede werkomstandigheden voor de werkers en het absolute uitsluiten van kinderarbeid. De biologische certificaten betekenen ook dat tijdens productie van de stoffen onze partners goed omgaan met hun afval en vervuiling. Daarnaast gaan ze zuinig om met hun energieverbruik. Er zijn verschillende protocollen in gebruik die er voor zorgen dat er een goed milieu management systeem wordt gehanteerd.

Urban Goddess productie organic-cotton-symbool
Urban Goddess I Made Your Clothes Productie

Hier willen we jullie even een kijkje geven achter de schermen geven bij onze belangrijkste partners.

Zoals je misschien weet maken we de meeste Urban Goddess yogakleding producten van biologisch katoen. Je kunt hier zien hoe de de nog onbewerkte (ruwe) garen worden geweven in een stof. Elke productie gebeurt dit weer opnieuw speciaal voor ons.

Als de stof klaar is, wordt de stof via een speciale lichtbak nagekeken op weeffouten. De meeste weeffoutjes weten we er zo uit te halen. Als de stof is goed gekeurd, dan gaat het naar de verffabriek. Hier wordt de stof in onze kleuren geverfd. Natuurlijk gebeurt dit ook weer zonder schadelijke stoffen.

Zodra de stoffen uit het verfbad komen en droog zijn, wordt er nog een keer naar het gewicht van de stof gekeken. En als alles in orde is gaan de stoffen naar de fabriek waar de stoffen worden gesneden en in elkaar genaaid. Dan wordt de kleding nog een keer nagekeken door een controle team en mag het worden gestreken en ingepakt.

Als alle items voor de productie ronde klaar zijn, gaan de items op transport naar ons magazijn in Nederland. Ons team in het magazijn zorgt dat alles goed op voorraad gelegd wordt en vanaf dat moment zijn we klaar om jouw bestelling te verwerken.

Lokah Samasta Sukhino Bhavantu

Mogen alle wezens overal blij en vrij zijn, en moge mijn gedachten, woorden en acties in mijn eigen leven een bijdrage leveren aan die blijheid en vrijheid voor iedereen.